Kom sikkert ind på lejeboligmarkedet uden at blive snydt

Kom sikkert ind på lejeboligmarkedet uden at blive snydt

Hvis du ikke er skrevet op i en almen boligforening, kan det blive svært for dig at finde en lejebolig. Ikke mindst hvis du prøver at gøre det i en af Danmarks større byer. Der er rift om lejeboligerne, og det gør, at der er mange svindlere, der prøver at udnytte situationen. Når du skal finde en lejebolig, er det derfor vigtigt, at du sørger for at undersøge grundigt, om det er noget for dig – også selvom der er mange andre, der står i kø for at få den. 

Først og fremmest bør du undersøge, om det overhovedet er en lejlighed for dig. Du bør derfor læse foreningens regler grundigt igennem. Måske siger udlejer bare, at du godt kan det, som du gerne vil, men du ender med at få problemer efterfølgende. 

Når du har fået lejekontrakten, bør du selvfølgelig også altid læse den grundigt igennem. Der kan du også blive langt klogere på, hvilke regler du skal forholde dig til, og hvordan udlejeren for eksempel forventer, at du skal betale for vedligeholdelse. Det er rart at vide på forhånd. Hvis du er i tvivl om noget, bør du altid spørge om det, inden du skriver under på kontrakten. 

Hvis du ikke synes, at udlejeren svarer fyldestgørende på dine spørgsmål, kan du vælge at søge juridisk hjælp. Der er flere steder, hvor du kan få gratis juridisk hjælp, og hvor de derfor kan svare på dine spørgsmål. 

Du kan også kontakte Lejernes LO, hvis du er i tvivl om, om den leje, som udlejeren vil have, er rimelig. Mange udlejere sætter prisen meget højt, fordi der er så stor efterspørgsel. Men det må de i mange tilfælde ikke. Derfor kan du få Lejernes LO til at hjælpe dig med at få huslejen ned, så den er til at betale. 

Du kan læse mere om, hvad du skal være opmærksom på i forbindelse med lejeboliger her