Gulvafslibning: hvor ofte skal det gøres?

Først og fremmest så er en gulvafslibning en behandling af gulvet, hvor der slibes en smule af gulvets overflade. Det er utrolig effektivt, når man har “trætte” gulve, som skal vækkes til live igen. Det kan være, at gulvene har været brugt i mange år, og nu gerne må fornyes. Og her kan en gulvafslibning komme på tale. Men hvor ofte laver man egentlig en gulvafslibning? Det skal vi se nærmere på. 

Den gode gulvafslibning

Hvis du får hyret et dygtigt gulvfirma til at afslibe gulvene, så vil de kunne holde sig pæne i mange år frem. Det kræver selvfølgelig også, at du selv er med til at passe på gulvene og vedligeholde dem løbende. Det kan være svært at sætte en præcis tid på, hvor lang tid, at en gulvafslibning kan holde. Men som udgangspunkt så skal der gerne gå flere år mellem, før du får lavet en ny gulvafslibning. 

Det man også skal huske på, når gulvene afslibes er, at der fjernes en lille del af gulvets overflade. Det sætter selvfølgelig også en helt naturlig begrænsning for, hvor meget der kan tages af gulvet. Her har en fagmand også helt styr på, hvor meget, der er tilbage af gulvet, og om en gulvafslibning vil være det rette. Det skal dog siges, at man ofte vælger mellem en gulvafslibning og en gulvafhøvling. Gulvafhøvlingen er den hårdeste behandling for gulvet, da der fjernes omkring 2-4 millimeter af gulvet. Dette er væsentligt mere end en gulvafslibning, hvor der fjernes omkring 1 millimeter. 

Som udgangspunkt vi en gulvafslibning være nødvendig, når gulvene begynder at se slidte og trætte ud, eller hvis det er synligt, at efterbehandling er slidt af. Efterbehandling er med til at beskytte gulvet, og når det slides af, så bliver gulvet mere modtageligt for væsker og andet, der kan lave plamager.  Du kan også altid forhøre dig hos et gulvfirma: https://gulvkanonen.dk/gulvafslibning-herning/

 

 

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *