Få flotte trægulve igen

Trægulve kan være virkelig smukke, når de er uden ridser og vedligeholdte. Derfor kan gulvafslibning i Hellerup boligen være en god måde at være sikker på, at dine trætte trægulve ser flotte ud igen. Det er tid til at slibe dine gulve, når lakken er blevet slidt igennem, eller når overfladen er begyndt at blive ridset og hakket. Det kan f.eks. ske, hvis du har små børn, der taber ting, har stole, som ridser gulvet, eller måske har en stor hund, hvis klør sætter mærker i gulvet.

Når du har fået slebet dit gulv, er det tid til at beslutte dig for, hvilken overfladebehandling dit gulv skal have. Det kan være lak, olie eller sæbe blandt andet. Det eneste du skal være opmærksom på er, at den træsort, dit gulv er lavet af, kan sætte begrænsninger for dit valg. Når det er sagt, skal du være opmærksom på, at afslibning ikke er noget, du kan foretage i tide og utide, for gulvet bliver tyndere og tyndere hver gang.

Hvad skal du gøre, når du har slebet?

Når du har fået slebet dit gulv, er det altid en god ide at støvsuge grundigt, så støvet bliver fjernet. Derefter bør du få efterbehandlet det. Ubehandlet træ er nemlig meget modtageligt over for skrammer. Hvis ikke du skal efterbehandle det lige efter, er det dog en god ide at dække det af, så det ikke bliver skadet. 

Der er dog også en række valg i forhold til efterbehandling. Du kan f.eks. vælge lud og sæbebehandlingen, som sikrer, at træet ikke gulner, og at det derfor forbliver smukt og lyst. Derefter bruger du sæbe eller en anden efterbehandling til at beskytte overfladen, da lud i sig selv ikke beskytter træet. Fordelen med olie og sæbe er, at du får lyse og flotte gulve, som også kan vedligeholdes løbende, i modsætning til lak.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *