Bliv dit alkoholmisbrug kvit

06 april 2022
Lotte Hindsberg

advertorial

Har du et for stort alkoholforbrug? Det kan enten blot være et for stort forbrug generelt eller et regulært misbrug – uanset hvad har du mulighed for at få hjælp på et misbrugscenter. Det er i Danmark gratis, da et misbrug anses som en lige fod med alle andre former for sygdomme. Det betyder også at du skal oplyse dit cpr. nr.

Det skyldes at der skal knyttes et cpr. nr. til en betaling. Fuldstændig som hvis du besøger lægen med en anden form for sygdom. Har du ikke lyst til at oplyse dit cpr. nr. kan du vælge at betale selv for behandlingen. Du kan læse mere om alkoholbehandling her https://behandlingscenter-stien.dk/alkoholbehandling/.

alkoholbehandling

Behandling før og nu

Tidligere troede man at det var nok, blot at afgifte en misbruger og så sende dem hjem, med et glas antabus. Herfra blev de overladt til sig selv. Det er vist ikke nødvendigt i dag at sige, at det ikke havde en stor succesrate.

I dag er man blevet en del klogere og en behandling er både individuel og holistisk. Det betyder at man ved siden af afgiftingen, også kigger på de årsager, der er skyld i misbruget. Her yder man hjælp til at få bearbejdet evt. traumer og en misbruger får nye værktøjer, som kan hjælpe til at håndtere dagligdagen, uden at skulle ty til alkohol. Der ydes også hjælp til en misbrugers pårørende, hvis det er nødvendigt.

Når den reelle behandling er slut, overlades misbrugeren sjældent til sig selv. I fagsprog hedder det efterværn. Mange misbrugere ender desværre med at vende tilbage til dårlige vaner, om ikke af andre årsager, end ensomhed og kedsomhed. Deres venner har typisk samme misbrug, så det gælder om at hjælpe misbrugeren med at finde andre aktiviteter og venner, som gør, at den tid de tidligere har brugt på deres misbrug, bliver brugt på noget andet.

Flere Nyheder